Krówkowe babeczki.

5 (182 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo słodkie kruche babeczki.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki maki
    2o dag masła
    10 dag cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    2 żółtka
    Dodatkowo:
    1 puszka masy krówkowej(kajmaku)
    1 czekolada mleczna(10 dag)
    kolorowa posypka
    kilka rodzynek
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Krówkowe babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie ciasto wałkować i wylepiać nim foremki.Piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Do upieczonych i przestudzonych babeczek nakładać masy krówkowej i udekorować czekoladą pokrojoną w kostkę,oraz posypką cukrową i rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować