Krokiety z mięsnym paluchem nadzianym marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1..Mięso zalewamy wodą , dodajemy liść laurowy i ziele angielskie,gotujemy do miękkości.Marchewkę oczyszczamy,kroimy w plastry,zalewamy 2 szkl.wody dodajemy 2 łyżki masła i sól,gotujemy do miękkości. Mięso i marchew studzimy.
3.Cebule kroimy w kostkę i zrumieniamy na maśle .Mięso mielimy ,marchewkę blenderujemy. Marchew doprawiamy sola i pieprzem odstawiamy. Mięso łączymy z cebulą,przyprawiamy,mieszamy.
4.Na brzegu każdego naleśnika układamy porcję mięsa,delikatnie rozpłaszczamy, układamy 2 łyżeczki marchwi .
5.zlepiamy mięsnego palucha.
6.zwijamy krokiety.
7.Krokiety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Porady
jeśli zostało nam ciasta naleśnikowego możemy w nim opanierować krokiety i obtoczyć w bułce tartej
Komentarze