Krokiety z mięsnym paluchem nadzianym marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne ale i pracochłonne krokiety,najlepsze z barszczem czerwonym

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    -1 szkl mleka
    -1 szkl. wody
    -2 jajka
    -szczypta soli
    -2 i 1/2 szkl mąki

    Farsz:
    -1 kg łopatki lub szynki
    -2 cebule
    -35 dag marchewki
    -2 łyżki masła
    -1/2 szkl. bulionu
    -2 szkl.wody
    -sól,pieprz,przyprawa do mięsa,ziele angielskie,liść laurowy
    -masło do smażenia cebuli

    Panierka:
    -jajka
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z mięsnym paluchem nadzianym marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Mięso zalewamy wodą , dodajemy liść laurowy i ziele angielskie,gotujemy do miękkości.Marchewkę oczyszczamy,kroimy w plastry,zalewamy 2 szkl.wody dodajemy 2 łyżki masła i sól,gotujemy do miękkości. Mięso i marchew studzimy.
  • 2. Naleśniki:wszystkie składniki miksujemy,smażymy naleśniki. (12szt).
  • 3. Cebule kroimy w kostkę i zrumieniamy na maśle .Mięso mielimy ,marchewkę blenderujemy. Marchew doprawiamy sola i pieprzem odstawiamy. Mięso łączymy z cebulą,przyprawiamy,mieszamy.
  • krokiety 4. Na brzegu każdego naleśnika układamy porcję mięsa,delikatnie rozpłaszczamy, układamy 2 łyżeczki marchwi .
  • krokiety 5. zlepiamy mięsnego palucha.
  • 6. zwijamy krokiety.
  • 7. Krokiety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

jeśli zostało nam ciasta naleśnikowego możemy w nim opanierować krokiety i obtoczyć w bułce tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować