FARSZ:
&&&&&&&&&&&&&
0,5 KG MIĘSA WIEPRZOWEGO MIELONEGO
0,5 KG MIĘSA MIELONEGO Z INDYKA
1 CEBULA
WARZYWKO , PIEPRZ , CZOSNEK GRANULOWANY LUB W ZĄBKACH
OLEJ
Krokiety z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE NALEŚNIKÓW
Do miski wlać mleko i wodę , dodać jajka , sól , olej i mąkę . Wszystko dobrze wymieszać mikserem żeby nie było grudek .
Na rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki .
PRZYGOTOWANIE FARSZU
Na patelnię wlać troszkę oleju i udusić z mięsem , dodać pokrojona lub starta cebulę i przyprawy. Dusić aż mięso zmięknie.
Jeśli farsz będzie za sypki można zmiksować go blenderem.
Na każdy naleśnik nakładą 2 łyżki farszu boki złożyć do środka i zwinąć w rulon.
Każdego krokieta obtoczyć w jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju.
SMACZNEGO
Komentarze