Krokiety z kaszą kuskus i wątrobką

0 (0 ocen)

pyszne krokiety z niecodziennym nadzieniem

Składniki:

  • Ciasto:
    1 jajko
    sól
    ½ szkl. mleka
    ½ szkl. wody
    2 łyżki oleju
    mąka
    ½ łyżeczki sody oczyszczonej

    Farsz:
    kilka kawałków wątróbki pozostałej z obiadu,
    1/3 szkl. kuskus,
    50 g fety,
    1/4 czerwonej papryki,
    2 łyżki ketchupu,
    sól, pieprz

    Panierka:
    jajko,
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krokiety Przystawki

Krokiety z kaszą kuskus i wątrobką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wymieszać jajko z solą, wodą i mlekiem, dodawać mąką w takiej ilości aby powstało lejące się ciasto, na końcu dodać olej i sodę. Smażyć cienkie naleśniki z obu stron.
  • 2. Farsz:
    kaszę zalewamy 1/3 szkl. osolonego wrzątku.
    Wątróbkę drobno kroimy, mieszamy z napęczniałą kaszą, serem feta pokrojonym w drobną kostkę, papryką pokrojoną na małe kawałki oraz ketchupem, solą i pieprzem.
  • 3. Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy w krokieta, panierujemy w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoto ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować