Krokiety z kapustą kiszoną i sosem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na naleśniki połączyć ze sobą za pomocą miksera, odstawić na jakieś 30min, po tym czasie jeszcze raz mikserem i smażyć.
2.Kapustę kiszoną gotować przez jakiś czas. W międzyczasie namoczyć suszone grzyby. Cebulkę przesmażyć na rumiano, dołożyć namoczone i pokrojone w paseczki grzybki, doprawić. Kapustę odcisnąć z wody, pokroić. Dodać grzybki z cebulką i przyprawy.
3.Grzybki leśne podsmażyć na masełku z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Dodać szklankę wody z moczonych grzybków. Dorzucam też grzybki suszone rozdrobnione w ręku i trochę proszku z suszonych grzybów. Na koniec dodać śmietanki 30%
4.Naleśniki napełniać farszem, obtoczyć w jaku, potem bułce tartej i smażyć.
Komentarze