Krokiety z kapustą kiszoną i sosem grzybowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chrupiące krokiety z nadzieniem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów w towarzystwie aromatycznego sosu grzybowego!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    - 1 szkl. mleka
    - 3 jajka
    - 1,5 szkl. mąki
    - troszkę soli
    - 3 łyżki oleju
    - 3/4 szkl. gorącej wody
    - odrobina cukru.
    Farsz:
    - kapusta kiszona z marchewką
    - suszone grzyby
    - cebula
    - przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra.
    Sos grzybowy:
    - grzybki leśne
    - garść suszonych grzybów
    - cebula
    - proszek z suszonych grzybów
    - pieprz, sól
    - śmietanka 30% ok. 150ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krokiety z kapustą kiszoną i sosem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki połączyć ze sobą za pomocą miksera, odstawić na jakieś 30min, po tym czasie jeszcze raz mikserem i smażyć.
  • 2. Kapustę kiszoną gotować przez jakiś czas. W międzyczasie namoczyć suszone grzyby. Cebulkę przesmażyć na rumiano, dołożyć namoczone i pokrojone w paseczki grzybki, doprawić. Kapustę odcisnąć z wody, pokroić. Dodać grzybki z cebulką i przyprawy.
  • 3. Grzybki leśne podsmażyć na masełku z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Dodać szklankę wody z moczonych grzybków. Dorzucam też grzybki suszone rozdrobnione w ręku i trochę proszku z suszonych grzybów. Na koniec dodać śmietanki 30%
  • 4. Naleśniki napełniać farszem, obtoczyć w jaku, potem bułce tartej i smażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować