Boczek pieczony

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczny, soczysty, pieczony boczuś na kanapki.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczek surowy ok. 1,6 kg,
    - płatki czosnku suszone,
    marynata:
    - 2 łyżki sosu sojowego
    - 2 łyżki majeranku
    - łyżka słodkiej papryki
    - pieprz, sól
    - papryka ostra
    - czosnek granulowany.

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z marynaty zrobić papkę i natrzeć boczek, płatki czosnku powsadzać gdzie się da, odstawić na całą noc.
  • 2. Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy