Krokiety z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć jak najcieńsze naleśniki. Wyłożyć na talerz i przykryć drugim talerzem (wtedy nie powinny popękać podczas zwijania).
Kapustę gotować do miękkości z przyprawami. Następnie odcedzić, dobrze odcisnąć i pokroić na małe kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę i kapustę. Dusić całość około 30-40 minut i dobrze doprawić pieprzem i solą.
Na naleśniki nakładać wystudzony farsz i zwijać w kopertę (dół i dwa boki do środka).
Krokiety panierować w jajku roztrzepanym z ostrą papryką, a następnie w bułce tartej.
Usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Idealne ze szklanką czerwonego barszczu.
Porady
Krokiety można zamrozić. Najlepiej zrobić to bez panierowania. Wtedy po odmrożeniu będą chrupkie jak świeże.
Komentarze