Krokiety z kapustą i mięsem

5 (147 ocen)

Klasyczne danie które lubię przyrządzić od czasu do czasu :)

Składniki:

  • Naleśniki:

    2 szklanki mąki pszennej
    szklanka wody gazowanej
    szklanka mleka
    2 jajka
    2 łyżki oleju

    0,5 kg kiszonej kapusty
    cebula
    2 łyżki oleju
    30 dag mięsa drobiowego
    sól, pieprz

    mąka, jajko, bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Krokiety z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą i smażymy na rozgrzanej patelni.
  • 2. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju.

    Kapustę gotujemy do miękkości.

    Mięso gotujemy.
  • 3. Wystudzoną kapustę mielimy z mięsem i cebulą .

    Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
  • 4. Na każdym naleśniku układamy farsz, zwijamy i panierujemy.

    Smażymy z każdej strony aż się rumienią.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować