Krokiety z farszem z pieczonych ćwiartek kurczaka i kapusty kiszonej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Krokiety powstały po imprezie z której zostało mi dużo ćwiartek z kurczaka i kapusta kiszona.Wyszły pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • Na naleśniki:
    2 szklanki mleka
    2 szklanki wody
    3-4 szklanki mąki
    4 jajka
    4 łyżeczki soli
    1 szklanka oleju

    Na farsz:
    8 ćwiartek z kurczaka
    ok. 1 kg kapusty kiszonej
    2 jajka
    do smaku: czerwona papryka mielona, sól, pieprz

    a ponadto:
    2 jajka do panierowania
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z farszem z pieczonych ćwiartek kurczaka i kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od oddzielenia mięsa od kości z kurczaka. Mięso mielimy dodajemy do kapusty. Do farszu dodajemy dwa jajka i doprawimy do smaku. Można dodać tłuszcz ze smażenia kurczaka, żeby farsz nie był suchy.

    Składniki na naleśniki mieszamy i pieczemy placki na suchej patelni, ponieważ olej dodany już został do ciasta.

    Farsz nakładamy na przygotowane placki i zawijamy.

    Krokiety moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

    Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować