KREMÓWKA KOKOSÓWKA

5 (146 ocen)

  • 60 min

Przepyszne ciacho, z sentymentem do niego wróciłam. Tego przepisu nie mialam ponad 10 lat, teraz gdy go odnalazłam, napewno będzie częściej gościło na moim stole

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    1/2 kostki masła
    1/2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    3 jajka
    1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    masa budyniowa:
    1 litr mleka
    3 budynie śmietankowe z cukrem
    masa kokosowa:
    200 g wiórek kokosowych
    1/2 kostki masła
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Desery

Kremówka kokosówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wykładamy ciasto 1. ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Wykładamy na blachę 24X32 wyłożoną papierem do pieczenia
  • wykładamy budyń 2. masa budyniowa:
    Gotujemy budyń, na litr mleka 3 opakowania budyniu. Wystudzony budyń wykładamy na ciasto.
  • mieszamy masę kokosową 3. masa kokosowa:
    margaryne roztapiamy, studzimy. Dodajemy do niej cukier, wiórki kokosowe, jajka. Wszystko dobrze mieszamy.
  • rozsmarowujemy masę kokosową 4. Gotową masę kokosową wykładamy na budyń. Rozsmarowujemy po całym cieście. Masa jest dośc gęsta.
  • gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem 5. Ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 st.w termoobiegu. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa budyniowa Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować