Składniki:
ok. 1 litra bulionu,
3-4 ziemniaki (ok. 300g),
ok. 200 g szparagów zielonych,
1 mała cebula,
ząbek czosnku,
tłuszcz do podsmażenia,
oraz ok. 150 g boczku gotowanego,
3-4 łyżki startego parmezanu,
3-4 łyżki śmietany 30%
sól, pieprz, słodka i ostra papryka, curry,
Sposób przygotowania przepisu:
Kremowa zupa ziemniaczano-szparagowa
1.
Cebulę, czosnek kroimy w drobną kratkę, podsmażamy aż do zeszklenia.
Boczek również kroimy w kostkę i podsmażamy.
Ziemniaki kroimy w kostkę, szparagi również kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy podsmażoną cebulkę i gotujemy w bulionie aż zmiękną (ok 20 min).
Całość miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę. Dodajemy śmietanę.
Jeśli zupa potrzebuje to doprawiamy ją według własnego upodobania.
Podajemy z podsmażonym boczkiem i parmezanem. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze