krem z groszku podany z chipsem serowym

0 (0 ocen)

krem jest idealnie gładki i aksamitny zastąpi przystawkę lub delikatny obiad . Polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    500 g mrożonego zielonego groszku
    2,5 l bulionu warzywnego
    2 łyżki masła
    Vegeta do smaku
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki startego sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przystawki Krem

Krem z groszku podany z chipsem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0k8n39n 1. WYKONANIE .
    Bulion zagotowuję w rondelku jak zacznie wrzeć dodaje mrożony groszek i około 15 minut gotuję na średnim ogniu . W między czasie straty ser żółty dziele na 2 porcje i kładę nieregularnie na papierze do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika do rozpuszczenia i zarumienienia . Po tym czasie wyjmuję i studzę . Groszek zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem na koniec dokładam 2 łyżki masła i doprawiam do smaku Vegetą . Nakładam do salaterek i kładę po łyżce śmietany 18% . zimnego chipsa delikatnie zdejmujemy z papieru i wkładamy w krem . dekorujemy groszkiem i podajemy . Smacznego

Porady

Do kemu można dodać dodatkowo inne warzywo

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować