Krem z czosnku i białych warzyw z kulkami z kaszy jęczmiennej i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. W garnku rozpuść masło i podsmaż warzywa. Wlej bulion Gotuj na wolnym ogniu 15-20 min aż warzywa będą miękkie. Całość zblenduj na gładki krem. Dopraw pieprzem.
2.Przygotowanie :
Do blendera włóż liście szpinaku i natkę pietruszki. Dodaj czosnek, słonecznik, parmezan i olej. Wsyp przyprawę sól oraz pieprz. Dokładnie zmiksuj.
3.Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wrzuć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Dodaj szpinak i całość duś na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Wsyp kaszę i wymieszaj całość. Ściągnij z ognia i pozostaw do ostudzenia. Dodaj jajko oraz bułkę tartą. Wsyp sól i pieprz. Wymieszaj. W dłoniach uformuj niewielkie pulpeciki. Obtocz w płatkach owsianych. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4.Gorącą zupę podawaj z zielonymi kulkami z kaszy oraz pesto.
Komentarze