Krem z białych warzyw z serem camembert

4.97 (152 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

jesienna zupa - krem z białych warzyw,
z mocnym serowym akcentem.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g camemberta
    1,5 kg ziemniaków
    2 cebule
    1 por
    2 pietruszki
    1 seler
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    tymianek

    oliwa lub masło
    śmietana 30% - 500ml
    woda lub bulion
Wystaw ocenę:

4.97 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Krem z białych warzyw z serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać,
    masło roztopić w garnku, dodać czosnek i cebulę, zeszklić

    ziemniaki pokroić w kostkę, por i pietruszkę w krążki, seler na mniejsze kawałki

    warzywa dodać do czosnku i cebuli, zalać wodą tak by je całkiem zakryła,
    dodać przyprawy

    gdy warzywa zmiękną, dodać pokrojony w mniejsze kawałki ser, zalać śmietaną i posypać tymiankiem

    gdy ser się rozpuści, zmiksować zupę na krem, ewentualnie doprawić do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Sery Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować