Krakersy z makrelą

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam rozpieszczać męża frykasami i zaskakiwać kulinarnymi pomysłami.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    op. krakersów
    15 dag żół tego sera
    4 łyżki keczupu
    4 łyżki majonezu
    1 pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krakersy z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, rozgniatamy widelcem. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Rybę łączymy z serem, szczypiorkiem, majonezem i keczupem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Pastę nakładamy na krakersy, wierzch posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować