Kotlety z wątróbki

  • wyświetlono: 226 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Z podrobów można wyczarować bardzo wiele dań

caroline1983
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- wątroba wieprzowa: 1 kilogram
- tarta bułka około: 1 szklanka
- średnia cebula: 1 sztuka
- zioła prowansalskie: 1 łyżka
- Jajko: 1 sztuka
- sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
- olej do smażenia około: 0.33 szklanki

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z wątróbki

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Do malaksera włożyć wątróbkę, cebulę i jajo oraz wszystkie przyprawy i zmiksować przez chwilę (tak żeby nie było dużych kawałków, ale też żeby nie wyszła z tego płynna masa). Dodać tyle bułki tartej żeby ciasto miało konsystencję taką jak na racuchy, dokładnie wymieszać. Na gorący olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty lub buraczkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadkuchnia polskawątroba wieprzowatarta bułka około

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: barara

Ryżowe kotlety z wątróbką

Wątróbka jest bogatym żródłem żelaza...

duszona wątróbka z miodem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Duszona wątróbka z miodem

Wątróbka na szybko.

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Dodane przez: MonaLiza

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Wątróbka duszona z pieczarkami...

Wątróbka z porem

Dodane przez: JustKuchcik

Wątróbka z porem

Aromatyczna wątróbka drobiowa w...

Wątróbka duszona z warzywami

Dodane przez: Aneta_77

Wątróbka duszona z warzywami

Pyszne, syte danie obiadowe z wątróbki.

gęsie wątróbki

Dodane przez: JoannaB86

Gęsie wątróbki z patelni

Gęsie wątróbki podane na karmelizowanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE