Kotlety z opieńki miodowej

4.5 (156 ocen)

Kotleciki są bardzo smaczne a osoby które jedzą je po raz pierwszy nie mogą uwierzyć, że nie ma w nich mięsa.

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych opieniek
    około 20 dkg bułki tartej + bułka do obtaczania kotletów
    1 jajko
    1 mała cebula
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z opieńki miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane opieńki mielimy w maszynce do mięsa wraz z cebulą. Dodajemy jajko i bułkę tartą (tyle aby kotleciki dały się formułować). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formułujemy kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Porady

Kotleciki można robić również z innych grzybów leśnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować