Orzechowiec z granatem

0 (0 ocen)

Orzchowo kokosowe ciasto orzeźwione granatem

Składniki:

  • 200 g orzechów włoskich
    200 g wiórek kokosowych
    100 g orzechów laskowych
    9 białek
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200 g cukru

    Budyń:
    1 budyń waniliowy
    0,5 l mleka
    2 łyżki cukru

    0,5 l śmietany do ubijania
    3 łyżki cukru pudru
    Żelatyna do deserów
    2 male granaty

Orzechowiec z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zmielić w blenderze, wymieszać z wiórkami i proszkiem do pieczenia. Z białek z cukrem ubić sztywną pianę następnie dodać orzechy z wiórkami i proszkiem. Wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Piec około 30 min.
    Następnie przygotowujemy budyń. Ciasto przekroić na pół przełożyć ciepłym budyniem.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Rozrobić żelatynę dodać do śmietany.
    Śmietanę wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać obficie świeżym granatem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy