Kolorowy kryształek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Dalej miksując, dodawać po kolei po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem dodawać stopniowo do masy jajecznej delikatnie mieszając. Ciasto wylać na blachę pie około 35 min w 180 st. C.
Galaretki rozpuścić każdą w szklance wody. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku. Zagotować mleko w gorącym rozpuścić żelatynę i wystudzić. Do masy żółtkowej dodać mleko z żelatyną później pianę z białek i wodę. Na końcu galaretki pokrojone w kostkę.
Ciasto przekrawamy na pół i przekładamy masą. Wierzch ciasta obsypujemy cukrem pudrem.
Porady
Masa po dołożeniu galaretek szybko tężeje więc należy ją bardzo szybko wyłożyć na biszkopt
Komentarze