Kotlety schabowe w musztardzie miodowej

4.49 (141 ocen)

  • 30 min

Całonocne marynowanie w musztardzie sprawia, że zwyczajny schabowy nabiera niezwykłej soczystości i aromatu.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 plastry schabu
    -4 łyżeczki musztardy miodowej
    -2 jaja
    -ok 6 łyżek mąki
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety schabowe w musztardzie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy przez folię. Każdy plaster z obu stron nacieramy solą i pieprzem, oraz smarujemy musztardą. Układamy jeden na drugim, talerz zawijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Po tym czasie schab obtaczamy w mące, zanurzamy w roztrzepanym jajku i znów obtaczamy w mące. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy po około 6-7 minut z każdej strony na rumiano. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Musztarda Schab Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować