Kotlety mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki gotuję około 10 minut i studzę. Następnie drobno siekam . Marchew ścieram na tarce na średnich oczkach. Ryż gotuję 15 minut i studzę. Pieczarki i marchew podsmażam na patelni na odrobinie oleju. Dodaję jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dokładnie mieszam. Dodaję ugotowany ryż i natkę . Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz studzę. Do mielonego mięsa dodaję przeciśnięty zabek czosnku, jajko, bułkę tartą i kaszę manną. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Formuję kulki które rozpłaszczam na dłoni, na środek nakładam łyżkę farszu i dokładnie zlepiam. Lekko obsypuję bułką tartą. Tak przygotowane kotlety smażę około 15 minut na małym ogniu. Smacznego.
Komentarze