Kotlety w sosie pieczarkowym.

4.5 (195 ocen)

Mąż bardzo lubi mieć sos do ziemniaków. Dlatego jak robię kotlety to staram się coś wymyślić by nie polewać ziemniaków samym tłuszczem. Tym razem zrobiłam kotlety w sosie pieczarkowym.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    2 jajka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej
    40 dag pieczarek
    1 kostka bulion grzybowy
    1,5 łyżki mąki
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety w sosie pieczarkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlet w sosie pieczarkowym 1. Schab rozbić, przyprawić, wymoczyć w jajku i obtoczyć w bułce i usmażyć na oleju. W tym czasie na innej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Również przyprawić je solą i pieprzem. Na podsmażone pieczarki położyć kotlety. Zalać wodą i kostkę grzybową. Dusić pod przykryciem przez ok 10 minut. Zaciągnąć sos wodą z mąką. Kotlety włożyć jeszcze na chwilę do sosu i podgrzać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować