zapraszam po przepis na świetne kotlety rybne, pokochają je zarówno duzi jak i mali :) idealne na obiad, z dodatkiem jajka na twardo, brokuła :) Polecam gorąco :)
15 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
-500 g fileta z ryby np mintaj (waga po rozmrożeniu)
-1 mała cebula
-100 g brokuła
-2 ugotowane jajka na twardo
-1 jajko
-1 kajzerka
-1 ząbek czosnku
-pieprz ziołowy (około pół łyżeczki)
-sól do smaku
-słodka papryka (około pół łyżeczki)
-mąka około 4 łyżki
-bułka karta do panierowania
Kotlety rybne z jajkiem na twardo, brokułem-pyszne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożoną rybę mielimy lub rozdrabniamy w malakserze lub mielimy. Dodajemy do niej drobniutko pokrojonego brokuła.Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej jajka na twardo,przyprawy, zmiażdżony czosnek, startą cebulkę, zmoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą kajzerkę i jajko.
Wszystko mieszamy, dodajemy mąkę-tak by powstała masa.
Następnie mokrymi rękami formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej.
2.(***mokrymi rękami lepiej się tworzy kotleciki, ponieważ masa nie przywiera do rąk)
Kotlety smażymy na średnim ogniu na złoty kolor i gotowe :)
Komentarze