Kotlety rybne

4.5 (195 ocen)

Nietypowe kotlety rybne bo z dodatkiem wędzonego boczku.

Składniki:

  • * 1 kg fileta np. dorsza
    * 25 dkg wędzonego boczku
    * 2 cebule
    * 3 lub 4 jajka ( w zależności od wielkości )
    * 6 łyżek kaszy manny
    * sól
    * pieprz
    * bułka tarta ( tyle aby wciągnęła wodę z ryby )
    * Bułka tarta do panierowania
    * Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy. Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby. Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
  • 2. Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
  • 3. Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.

Porady

Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować