Kotlety rybne

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Smakowite kotlety. Wystarczy jeszcze garść sałaty i obiad gotowy.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g mintaja ( mój mrożony bez lodu )
    600 g ziemniaków
    jajko
    pęczek koperku ( mały )
    bułka tarta do otaczania
    sól. pieprz do smaku
    olej do smażenia

    garść sałaty roszponki

    sos:
    200 g serka topionego
    sok z cytryny
    łyżeczka posiekanego koperku
    szczypta słodkiej papryki
    sól, pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mintaja rozmrozić ,oczyścić , osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po przestudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek drobniutko posiekać. Wszystko dobrze wymieszać dodając jajko. Formować kotlety. Otaczać w bułce i smażyć na złoty kolor.
  • 2. Sos - serek topiony pomieszać z gorącą wodą ( 6- 8 łyżek ).Dodać sok i koperek, paprykę. Posolić, popieprzyć do smaku.
  • 3. Kotlety podawać na roszponce z sosem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować