"Kotlety mielone" z suchego chleba

4.48 (190 ocen)

  • 30 min

Ciekawy sposób wykorzystania starego chleba

  • 30 min

Składniki:

  • Stary suchy chleb - 0,75 kg, 3 jajka, 1 średnia cebula, 2 łyżki bułki tartej do masy + do obtoczenia "kotletów", 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, inne przyprawy według uznania, można dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek, drobno pokrojoną paprykę lub posiekane i przesmażone pieczarki, olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

"kotlety mielone" z suchego chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namaczamy chleb. Obieramy i drobno siekamy cebulę i czosnek. Odciskamy chleb i kolejno dodajemy bułkę tartą, jajka, cebulę, czosnek, przyprawy według uznania i ewentualnie pozostałe składniki (natka pietruszki, koperek itd.). Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę, formujemy "kotlety", obtaczamy w bułce tartej i smażymy do zrumienienia na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować