REKLAMA

Kotlety mielone z łopatki do chleba

wyświetlono: 1344 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Smażone kotlety wieprzowe, mielone. Możemy je zajadać z chlebem lub z ziemniakami i surówką.

opublikowany: 11.02.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 1,5 kg
    bułka tarta 3/4 szklanki
    jajka 3 szt
    sól 1 łyżka płaska
    pieprz 1 mała, płaska łyżeczka
    czosnek 3 ząbki
    cebula połowa
    tłuszcz do smażenia
Ocena:

(średnia 4.5 z 162 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ziutula ziutula

mięsko z łopatki do chleba z szybkowara

mięso jest aromatyczne, kruche, delikatne i do pieczywa najlepsze............SMACZNEGO!!!

kategoria: Pieczywo opublikowany: 08.11.2016 | wyświetlono: 5909 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Konto nieaktywne

"Kotlety mielone" z suchego chleba

Ciekawy sposób wykorzystania starego chleba

kategoria: Pieczywo opublikowany: 24.08.2014 | wyświetlono: 5910 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE