Na zimne dni proponuje pyszne kotleciki o smaku i zapachu czosnku
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego z łopatki
• Jajko
• 10 dag sera żółtego
• 3 ogórki konserwowe
• Papryka czerwona
• ½ torebki ryżu
• Sos w słoiczku z płatkami czosnku
• Sól
• Majeranek
• Papryka ostra
• Bułka do panierki
• Olej do smażenia
Kotlety mielone z płatkami czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz majeranek.
Następnie dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach oraz pokrojoną paprykę i ogórki.
Na koniec mięso łączymy z ryżem, wyrabiamy i robimy kotleciki.
2.Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem z płatkami czosnku.
Komentarze