Kotlety mielone z płatkami czosnku

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na zimne dni proponuje pyszne kotleciki o smaku i zapachu czosnku

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego z łopatki
    • Jajko
    • 10 dag sera żółtego
    • 3 ogórki konserwowe
    • Papryka czerwona
    • ½ torebki ryżu
    • Sos w słoiczku z płatkami czosnku
    • Sól
    • Majeranek
    • Papryka ostra
    • Bułka do panierki
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z płatkami czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
    Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz majeranek.
    Następnie dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach oraz pokrojoną paprykę i ogórki.
    Na koniec mięso łączymy z ryżem, wyrabiamy i robimy kotleciki.
  • kotlety 2. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
    Po usmażeniu układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem z płatkami czosnku.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso mielone Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować