Kotlety mielone z karpia

4.5 (191 ocen)

  • 60 min

Przepyszny przepis Karola Okrasy. Kotlety jak marzenie, smakują wybornie

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g mięsa z karpia
    2 łyżki masła
    oliwa
    100 g wędzonego boczku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    50 g suszonych żurawin
    sól
    pieprz
    4 łyżki suchego chleba razowego, zmielonego
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z karpia 1. Mięso z karpia zmieliłem dwa razy. Na patelni rozpuściłem masło z odrobina oliwy, dodałem pokrojony boczek, przesmażyłem, dodałem pokrojona cebule i posiekany czosnek. Smażyłem do zeszklenia, wystudziłem.
    Przestudzoną cebulę, boczek i czosnek dodałem do zmielonego mięsa z karpia, dodałem pokrojone żurawiny. Doprawiłem sola i pieprzem. Uformowałem małe kotlety, obtoczyłem je w zmielonym, suchym chlebie razowym, usmażyłem na patelni.
    Podałem z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować