Kotlety mielone z berlinką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone to tradycyjne danie jeszcze naszych babć, odpowiednio uformowane i usmażone mięso mielone z różnymi dodatkami, obtaczane bułką tartą i smażone. Proponuję inną wersję mielonych.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg mięsa mielonego
    • Cebula
    • ½ szk. bułki tartej
    • Papryka w proszku
    • Sól
    • Majeranek
    • Jajko
    • 1 opakowanie serka topionego w plastrach
    • Szczypiorek
    • ½ opakowania berlinek
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z berlinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone 1. Mięso mielone przekładamy do miski.
  • cebula 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
  • bułka 3. Dodajemy bułkę tartą.
  • przyprawy 4. Następnie przyprawiamy papryką oraz solą.
  • majeranek 5. Wsypujemy majeranek.
  • majeranek 6. Wbijamy jajko.
  • mięso 7. Wyrabiamy masę mięsną.
  • kotlety 8. Z mięsa robimy duży kotlet, rozpłaszczamy.
  • ser 9. Kładziemy kawałek sera.
  • berlinka,szczypiorek 10. Następnie berlinkę i szczypiorek.
  • kotlety 11. Roladki zawijamy.
  • bułka 12. Obtaczamy w bułce tartej.
  • roladki 13. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 14. Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować