Kotlety gołąbkowe z pieczarkami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Doskonałe danie, kotlety z liści młodej kapusty z nadzieniem pieczarkowym.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 liści młodej kapusty
    farsz: 400 g pieczarek + 1 większa cebula +masło do ich smażenia
    +1 całe jajko + łyżka bułki tartej własnej
    sól, pierz mielony
    do panierowania: roztrzepane jajko + bułka tarta
    0lej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety gołąbkowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty obgotować tak aby były aldente, ściąć z wierzchu główny zgrubiały nerw, lekko potłuc tłuczkiem do mięsa aby liść był w miarę jednolicie gładki.
    Pieczarki zmielić w maszynce na największych oczkach, usmażyć razem z pokrojoną cebulą, doprawić do smaku, po przestudzeniu dodać jajko i bułkę tartą, wymieszać.
    Liście w zależności od ich wielkości, u mnie akurat dość małe układać na desce po 2 jeden obok drugiego, nałożyć sporą łyżkę farszu, zwinąć jak krokieta z różnicą że na płasko.
    Opanierować, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować