Kotlety drobiowe z udka kurczaka

0 (0 ocen)

  • 13 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W zasadzie dziwimy się dlaczego wiele osób mówi, że kotlety z piersi kurczaka wychodzą suche…nie wiemy, co robimy „nie tak” ale zawsze wychodzą nam soczyste. Pyszną alternatywą są trybowane udka kurczaka. Zapewniamy! Zawsze wyjdą soczyste! Tym razem marynowaliśmy je 12 godzin.

  • 13 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 trybowane udka z kurczaka
    250 ml jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki bazylii
    1/2 łyżeczki oregano
    1/4 łyżeczki suszonego czosnku
    1/4 łyżeczki mielonej gorczycy
    1/4 łyżeczki mielonego imbiru
    1 szklaka maki kukurydzianej
    2 jajka
    1 pełna szklanka panierki razowej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety drobiowe z udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety drobiowe z udka kurczaka 1. Mięso oczyszczamy.
    Jogurt mieszamy z przyprawami. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Mięso mieszamy z marynatą, odstawiamy w zimne miejsce na 12 h. Co jakiś czas mieszamy.

    Udka wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i panierce.

    Smażymy na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku.
    Przez kilka minut po usmażeniu przykrywamy, wtedy będą bardziej soczyste, a mięso „dojdzie” w punkt.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować