Kotlety drobiowe z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Połączenie tych składników, to prawdziwe dzieło kulinarna. Tak dobrych kotletów jeszcze nie jadłam, dzielę się dziś z Wami genialnym przepisem na kotlety pod pierzynką.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 2 korzenie pietruszki
    • 3 marchewki
    • 1 cebula
    • Bułka tarta do panierki
    • Kilka pomidorków koktajlowych
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki ketchupu
    • 10 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety drobiowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso myję, osuszam kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • farsz 2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki, pietruszki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa solę, dodaję do cebuli i smażę. Po usmażeniu studzę, przekładam do naczynia, łączę z majonezem oraz ketchupem. Dokładnie mieszam, nakładam na każdy kotlet.
  • ser 3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, układam pokrojone na połówki pomidorki, posypuję wierzch kotletów. . Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
  • kotlety 4. Kotlety gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować