kotleciki z kukurydzy

4.51 (198 ocen)

  • 20 min

pyszna alternatywa dla schabowego

  • 20 min

Składniki:

  • składniki na 6 sztuk :
    1 puszka kukurydzy
    2 jajka
    2 łyżki mąki
    pęczek szczypiorku
    4 łyżki startego sera żółtego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać posiekany szczypiorek, ser, sól, pieprz. wbić jajka wymieszać, dodać mąkę i ponownie wymieszać. jeśli masa będzie zbyt lejąca można dodać jeszcze łyżkę mąki. smażyć małe kotleciki na rozgrzanym oleju ok
    2 minuty z każdej strony. podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować