Kotleciki z kaszy gryczanej z warzyw i sera parmezan, Miruna w cieście. ze slon, salatka z rukoli

0 (0 ocen)

  • 60 min

wyjątkowa bo super zdrowa, mnóstwo witamin, super smaki ...rewelacja polecamDanie na co dzień i od Święta

  • 60 min

Składniki:

  • Kotleciki z kaszy gryczanej, warzyw i sera parmezan
    2 woreczki uparowanej kaszy gryczanej
    1 jajko kurze
    ½ papryka
    Ząbek czosnku
    30 dag pieczarek
    1 gotowana marchewka
    1 cebula mała
    Olej
    Bułka tarta
    ½ bułki suchej
    50 g parmezanu
    Lubczyk suszony 1 łyżeczka
    Pieprz, sól
    10 dag Szpinak u mrożonego


    Ryba Miruna w cieście naleśnikowym i pestkach słonecznika
    Ryba miruna 70dag
    2 jajka
    Mąka pszenna 6 łyżki
    Przyprawa do ryb ziołowa
    Mleko 50 ml
    Sól, pieprz, olej
    Pestki słonecznika



    Sałatka z sałaty lodowej rukoli suszonych pomidorów i oliwek
    Rukola ½ opakowania
    Sałata lodowa ½ szt
    Sos vinegret domowy
    Oliwki
    Suszone pomidory
    Papryka świeża 1 szt
    Pomidor świeży 1 szt









Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kaszy gryczanej z warzyw i sera parmezan, miruna w cieście. ze slon, salatka z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni na łyżce oleju podsmażyć siekaną cebulę z czosnkiem. Dodać plasterki pieczarek oraz kostkę z papryki i mrożony szpinak. Zesmażyć aż warzywa się usmażą i zmiękną. Doprawić solą pieprzem. Dodać warzywa do zimnej kaszy gryczanej, siekaną w kostkę marchewkę, dodać parmezan, lubczyk, namoczoną bułkę oraz jajko. Wyrobić na gładką masę, formować kotlety (okrągłe lub podłużne) obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać do mięs, ryb i surówek.

    Z mleka mąki i jajek soli oraz pieprzu zrobić ciasto naleśnikowe. Rybę umyć pokroić na kawałki, obsypać przyprawą do ryb, obtaczać w cieście naleśnikowym, kiedy będzie ryba na patelni już obsypać pestkami słonecznika, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.


    Rukolę umyć sałatę lodówa umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Zmieszać z siekanymi oliwkami i suszonymi pomidorami, siekaną papryką i pomidorem polać sosem vinegret. Podawać do ryby w pestkach słonecznika i kotlecików z kaszy gryczanej.

    Pozdrawiam serdecznie

Porady

zamiast pestek słonecznika mozesz dać pestki dyni sezam migdały, a zamiast warzyw do kotletów takich jak dodałam ja czyli pieczarki papryka szpinak marchew możesz dodac swoje ulubione, jakie lubisz

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować