Kotleciki z kaszy gryczanej,twarogu i sera feta

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne wegetariańskie kotleciki z kaszy gryczanej z dodatkiem serów .Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno .

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kaszy gryczanej
    250 g twarogu
    50 g sera fety
    2 jajka
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    sól + pieprz
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kaszy gryczanej,twarogu i sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu .Wystudzić.
  • 2. Cebulkę obrać ,pokroić drobno i podsmażyć .
  • 3. Zimną kasze i twaróg zmielić ,dodać cebulę ,czosnek wyciśnięty przez praskę ,ser feta ,jajka i doprawiać .
  • Kotleciki z kaszy gryczanej, twarogu i sera feta 4. Z masy formować kotleciki ,obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Jeśli masa będzie wydawała nam się za rzadka ,to możemy dodać 2 łyżki bułki tartej .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować