Kotleciki z kaszy bulgur

4.49 (188 ocen)

Pyszny , zdrowy obiad .Mojej Córci i mojemu Mężusiowi bardzo smakowały .

Składniki:

  • 1 cebula

    1 łyżka masła

    200 g kaszy bulgur

    500 ml bulionu warzywnego

    150 g sera feta

    1 jajko

    3 łyżki bułki tartej

    pęczek posiekanej natki pietruszki

    szczypta vegety śródziemnomorskiej

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z kaszy bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać z łupiny , posiekać ,zeszklić na roztopionym maśle .

    Dodać kaszę bulgur , mieszając smażyć ok. 2 minut .

    Następnie wlewać co jakiś czas bulion ( kasza wypija bulion ) i mieszając gotować na małym ogniu 15 minut .

    Do miski przełożyć wystudzoną kaszę , dodać pokruszony ser feta , jajko , bułkę tartą i posiekaną natkę .

    Doprawić vegetą śródziemnomorską .

    Zwilżonymi dłońmi uformować z masy kotleciki .

    Usmażyć je na rozgrzanym oleju .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować