Budyń z kaszy bulgur

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny budyń z kaszy bulgur. Ja zrobiłam o smaku kokosowo-bananowym. Budyń posłodziłam miodem oraz podałam ze startą czekoladą gorzką. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy bulgur
    2 szkl mleka
    1 banan
    1 łyżka musu kokosowego
    2 łyżki miodu
    2 kostki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń z kaszy bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelewamy do garnka, dodajemy mus kokosowy i podgrzewamy. Do gotującego się mleka dodajemy kaszę bulgur, zmniejszamy gaz i gotujemy przez 10 minut. Odstawiamy pod przykryciem na 1 godzinę. Następnie dodajemy miód oraz pokrojonego banana. Blendujemy na gładki budyń. Gotowy przekładamy do miseczek i dekorujemy startą czekoladą oraz plasterkami banana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować