Kotleciki z kalafiora i marchewki

4.48 (191 ocen)

  • 50 min

Warzywne kotleciki są miłym urozmaiceniem dla codziennych mięsnych obiadów. Ponadto zapewne zadowolą niejednego wegetarianina:-)

  • 50 min

Składniki:

  • 1 duży kalafior
    2-3 marchewki
    2 cebule
    4 łyżki skrobi kukurydzianej
    3-4 jajka
    natka pietruszki (wedłu uznania - ja dałam ok. 6 łyżek)
    sól, pieprz
    2 łyżki masła
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki z kalafiora i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, zaś cebulę kroimy w drobną kostkę. Całość smażymy na maśle do miękkości doprawiając solą i pieprzem.
  • 2. Kalafiora gotujemy do miękkości, po czym rozdrabniamy widelcem.
  • 3. Marchewkę, cebulę, kalafiora, jajka, natkę pietruszki i skrobię kukurydzianą razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy.Nakładamy łyżka na rozgrzaną patelnię i smażymy na złoty kolor.

Porady

Fani panierki na kotlecikach mogą kotleciki obtoczyć w bułce tartej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować