Rolada z indyka marchewką i porem

4.48 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.

Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 70 dkg filetu z indyka
    2 marchewki
    1 por biała część
    sól, pieprz
    przyprawa do indyka
    1/2 kulki mozzarella
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchewkę startą podsmażam 1.
    Por kroję i przesmażam na maśle klarowanym. Marchew obieram i ścieram na tarce jarzynowej przesmażam osobno dosłownie dwie minuty.
  • pierś z indyka nacięta 2. Filet z indyka rozcinam nożem żeby uzyskać duży płat, nie rozbijam go delikatnie nacinam nożem co kawałek. Solę, pieprzę posypuję przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę.
  • na mięsie ułozony farsz 3. Warzywa studzę i układam na filecie najpierw rządek marchewki, por, i znowu marchew. Na wierzch układam plastry mozzarelli. Zwijam od krótszego boku i związuję nitką.
  • rolada związana podsmażona 4. Roladę smażę w brytfannie na wolnym ogniu na maśle od czasu do czasu podlewając wodą około godzinę i 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować