Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka,marchewki i fety

0 (0 ocen)

  • 15 min

Nieraz zastanawiałam się jak wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Połączyłam ugotowany filet z kurczaka z serem feta i w kilka chwil i z kilku składników zrobiłam pyszne kotleciki do obiadku:)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 10 kotletów:
    ugotowany w rosole podwójny filet z kurczaka (lub inne drobiowe mięso z rosołu, około ½ kg)
    1 duża ugotowana marchewka
    270 g sera feta
    1 duża cebula
    oliwa z oliwek do smażenia
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    przyprawa do dań Kucharek
    oregano
    świeżo mielony pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z gotowanego fileta z kurczaka,marchewki i fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy. Filet z kurczaka rozdrabniamy w blenderze, przekładamy do miski.
  • 2. Marchewkę i ser feta kroimy w kostkę, razem z cebulką dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować