Kotleciki z gotowanego kurczaka

4.19 (196 ocen)

  • 20 min

Kotleciki z gotowanego kurczaka w rosole są pyszne, robi się je błyskawicznie i są fajnym pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu.

  • 20 min

Składniki:

  • pałki z kurczaka 4 sztuki z rosołu
    przyprawa do kurczaka 1/2 łyżeczki
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
    jajko 1 sztuka
    pieprz
    ser żółty 1 łyżka drobno startego
Wystaw ocenę:

4.19 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z gotowanego kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ugotowane w rosole studzimy i oddzielamy od kości. Mięso drobno siekamy lub mielimy, dodajmy przyprawę do kurczaka, ser, jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy na gładką masę. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować