Kotleciki z czerwonej fasoli (wegańskie)

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Są delikatne i pyszne, podając je z ziemniaczkami lub sałatką będą znakomitym daniem obiadowym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy,
    2 małe czerwone cebule lub 1 duża,
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki mąki kukurydzianej + mąka do obtoczenia
    oliwa z oliwek
    sól,
    pieprz
    szczypta cząbru
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z czerwonej fasoli (wegańskie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę podsmażamy na odrobinie oleju, pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Odcedzoną fasolę wrzucamy do miski i miksujemy blenderem na nie do końca gładką masę , następnie do niej dodajemy podsmażoną cebulkę z czosnkiem, mąkę kukurydzianą , sól , pieprz i cząber ( powoduje on, złagodzenie dolegliwości związanych ze zjedzeniem fasoli)
    Wszystko dobrze mieszamy, formujemy płaskie kotleciki, obtaczamy je w mące . Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni, na odrobinie oliwy aż się zarumienią.

Porady

Z tych proporcji kotleciki mają dość luźną konsystencję, jeśli chcemy żeby były bardziej ścisłe możemy dodać podwójną porcję mąki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować