Kostki z manny z musem jeżynowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

To idealne połączenie delikatnego smaku kaszy ze słodkim, orzeźwiającym smakiem owoców

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 litr mleka,
    - 1 szklanka kaszy manny,
    - 2 szklanki jeżyny ,
    - Cukier do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kostki z manny z musem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kostki z manny z musem jeżynowym 1. Mleko gotujemy, zarzucamy kaszą i razem ogrzewamy do całkowitego rozklejenia kaszy.
    Ugotowaną kaszę przelewany do szerokiego naczynia i pozostawiamy do zastygnięcia.
    Gotową kroimy w kostkę i przekładamy do pucharków. Zalewamy musem owocowym i dekorujemy owocami.

    Mus: Jeżyny miksujemy, słodzimy do smaku.

Porady

Deser ten można wykonać także z innych owoców sezonowych: truskawek, malin, borówek. Jest dietetyczny, lekki i pyszny. Doskonały dla dzieci i nie tylko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować