kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską

0 (0 ocen)

  • 30 min

do tradycyjnego ciasta na kopytka dodałam zielony akcent koperek i kapustę włoska ,smakują rewelacyjnie

  • 30 min

Składniki:

  • ziemniaki 0,5 kg
    mąka 0,5 szklanki
    jajka 1 sztuka
    sól do smaku
    koperek 1/2 pęczek
    kapusta włoska 1 szklanka
    pieprz do smaku
    boczek i smalec

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Kopytkowe serca z koperkiem i kapustą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotuję ziemniaki ( najlepszą są gotowane dzień wcześniej ) następnie mielę dodaję koperek i kapustę sól i pieprz do smaku, jajko oraz tyle mąki aż masa nie będzie się lepić do blatu (ale nie za dużo bo będą za twarde, zależy to też od ziemniaków) z ciasta wykrawam foremką serca.
    wodę gotuję z solą i łyżeczką oleju .
    na wrzącą wodę wrzucam serduszka ,gotuję do momentu wypłynięcia .
    najlepiej smakują podsmażone (na smalcu z dodatkiem boczku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować