PLACKI KOPYTKOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jak już wcześniej wspominałam, nie wyrzucamy jedzenia, a przynajmniej staramy się. To dlatego wczoraj usmażyłam placki z ugotowanych ziemniaków, które zostały po obiedzie. Czasami gotuję ich nawet więcej, aby je jakoś ciekawie wykorzystać.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 łyżek ugotowanych ziemniaków
    1- 1,5 szklanki mąki
    1 jajko
    sól, pieprz
    olej kokosowy do smażenia/ oliwa/ roślinny/
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Placki

Placki kopytkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, lub dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, jajko. Zagniatamy. Mąki należy dodawać stopniowo. Ciasto nie powinno się kleić do rąk. Robimy gruby wałek z ciasta i spłaszczamy i tniemy kopytka giganty. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować