Kolorowa sałatka z włoską kapustą

0 (0 ocen)

Pięknie urozmaicona kolorystycznie sałatka z gotowaną kapustą włoską. Pozostałe składniki to marchewka, rzodkiewka, kukurydza oraz por, a do tego świeże zioła. Sałatka idealna jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta włoska (ok. 600 g)
    4 średnie marchewki (4 x 100 g)
    2 pęczki rzodkiewki (łącznie 300 g)
    1 puszka kukurydzy konserwowej (220 g bez zalewy)
    15 cm – owy kawałek pora
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanego koperku
    3 – 4 łyżki majonezu
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez

Kolorowa sałatka z włoską kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z włoską kapustą 1. Kapustę poszatkować, następnie gotować 15 – 20 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
    Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, po czym gotować ok. 10 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
    Marchewkę przełożyć do miski, dodać osączoną kukurydzę, pokrojoną na ćwiartki rzodkiewkę oraz posiekanego pora.
  • Kolorowa sałatka z włoską kapustą 2. Następnie dołożyć kapustę i zieleninę. Całość wymieszać.
  • Kolorowa sałatka z włoską kapustą 3. Na końcu dodać majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować