Kopytka zapiekane

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min

Zrobiłam za dużo kopytek i nikt nie chciał ich jeść wymyśliłam żeby je zapiec i to był dobry pomysł :) Kopytka zapiekane z parmezanem - polecam mój pomysł :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • fasolka szparagowa 1 szklanka
    parmezan starty 100 gram

    sos:

    pomidor 2 sztuki
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
    ząbek czosnku

    oraz :

    kopytka ziemniaczane 1 kg
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Kopytka zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować, pomidory pokroić poddusić na patelni z oliwą, dodać sól i pieprz oraz zmiażdżony ząbek czosnku, zblendować, sos przelać do naczynia w którym będą zapiekane kopytka
    Na sos przełożyć kopytka, posypać fasolką oraz startym parmezanem.
    Zapiekać w 180 stopniach 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Parmezan Warzywa Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować