Kopytka z salami i warzywani

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeden wielki mix- a końcowy efekt pyszny

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g. kopytek (ja miałam gotowe włoskie gniocchi- przepis dorzucę później, ale są jak nasze kopytka)
    1 średnia papryka żółta,
    4 małe pomidory
    4 ząbki czosnku
    150 gram mrożonego zielonego groszku
    30 gram szparagów
    3 plastry boczku( ok 100 gram)
    salami ( ok 60 gram)
    garść liści rucoli
    60 gram parmezanu
    przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, rozmaryn
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka z salami i warzywani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni i odstawić. Następnie na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić umyte i pokrojone składniki: czosnek, paprykę, pomidory, szparagi i groszek. Przesmażyć wszystko ok 8 minut. W międzyczasie kopytka ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i z odrobiną wody w której się gotowały wrzucić do warzyw. Dokładamy boczek, pokrojone salami i ściągamy z ognia, posypujemy parmezanem. Przed podaniem wykładamy na talerz liście rucoli- którymi również dekorujemy potrawę.

Porady

Można tutaj kombinować z różnymi warzywami- bądź mięsem. Jak dla mnie zawsze takie połączenie się sprawdza;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.91 (183 ocen)

kopytka

To może cię zainteresować