Kopytka grzybowo - ryżowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób

Zamiast tradycyjnych:)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 60 dag ziemniaków
    8 łyżek ugotowanego na sypko ryżu
    1 duża marchewka
    40dag leśnych grzybów
    ¾ szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    Szczypta soli
    2 – 4 łyżki masła do polania dania
    2 łyżki oleju do duszenia grzybów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Kopytka grzybowo - ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić i udusić na tłuszczu do miękkości. Ostudzić. Ziemniaki ugotować, gdy wystygną zmielić w maszynce. Połączyć z mąką, ryżem, grzybami, jajkiem, startą na drobnych oczkach marchewką i solą. Zagnieść gładkie, miękkie ciasto. Podzielić go na dwie części. Z każdej zrobić cienki wałek. Kroić ukośnie na zgrabne kluseczki. Gotować w posolonym wrzątku ok. 2 minut od wypłynięcia. Podawać polane masełkiem i posypane szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować